- Start
- Anmeld skade
Sådan anmelder du en skade eller sygdom
Anmeld dyrets skade eller sygdom via Mit Agria på vores hjemmeside, via appen Agria Dyr, via kontaktformularen her på siden, pr. mail eller pr. post. Vær opmærksom på, at sagerne fremsendt via Mit Agria eller via appen Agria Dyr bliver behandlet hurtigere end de andre muligheder.Mere om at anmelde en skade
Anmeld skade eller sygdom via kontaktformular
Har du ikke mulighed for at logge på Mit Agria eller appen Agria Dyr? Så kan du bruge vores kontaktformular. Her beskriver du skaden/sygdomstilfældet og vedlægger en kopi af dine kvitteringer og andre relevante dokumenter.
Du kan også anmelde via mail til skader@agria.dk. Husk, at påføre dit forsikringsnummer i emnefeltet og vedhæft dine dokumenter som jpg-filer eller PDF.
Send skadeanmeldelse med post
Har du ikke mulighed for at logge ind på Mit Agria, i appen Agria Dyr eller sende din skadesanmeldelse via kontaktformularen eller pr. mail? Så kan du sende den til os med posten. Husk at påføre dit forsikringsnummer på dokumenterne.
Send skadeanmeldelsen til:
Agria Dyreforsikring
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
Er der tale om en ansvarsskade?
Det vil sige, hvis din hund har gjort skade på andre, deres ting eller deres hund, så skal du følge disse trin.
Direkte skaderefusion
Ingen udlæg - direkte skaderefusion
Med direkte skaderefusion slipper du for selv at skulle lægge ud for dyrlægeregningen mens du venter på erstatning fra os. Hvis din dyrlæge har en aftale med Agria om direkte skadesrefusion kan vi betale din erstatning direkte til klinikken. Det eneste du betaler, er din selvrisiko og det som eventuelt ikke er dækket af forsikringen (eks. foder eller håndkøb).
Som regel bliver direkte skaderefusion lavet på under 20 minutter, hvis ikke hurtigere. Vi gør opmærksom på at der i nogle tilfælde ikke kan lave direkte skadesrefusion, men skaden må anmeldes på normal vis.
Åbningstider for direkte skaderefusion
Hverdage: 09.00–16.00.
Ved død
Anmeld skade ved aflivning og død
Har du en livsforsikring, brugs- eller uanvendelighedsforsikring? Så skal du udfylde en livsskadesanmeldelse hvis dit kæledyr dør eller bliver aflivet. I anmeldelsen er der en del som din dyrlæge skal udfylde og en del som du selv skal udfylde. Medsend gerne eventuelle kvitteringer fra dyrlægen, tilhørende journal og livskadeanmeldelse samlet via Mit Agria eller vores kontaktformular.
Du skal være opmærksom på at der i nogle tilfælde kræves obduktion.
Husk at påføre attesterne følgende:
- Forsikringsnummer
- Navn og adresse
- Sygdoms- eller ulykkesbeskrivelse
Alle attester skal udfyldes både af dig og din dyrlæge.
Obduktion
Obduktion
I enkelte tilfælde kan der være behov for en obduktion, for at vi kan vurdere forsikringssagen. Kontakt os, hvis den bagvedliggende årsag til dyrets død ikke er fastslået, og du er i tvivl om, hvorvidt der er behov for en obduktion.
Medmindre andet er aftalt vil Agria kun godkende obduktion, der er udført på Sektion for Patobiologi på Københavns Universitet
Hunde, katte og andre smådyr sendes til:
Patoanatomisk og histopatologisk undersøgelse af kadaver
Københavns Universitet
Sektion for Patobiologi
Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab
Ridebanevej 3
1870 Frederiksberg C
Patologivagten træffes på tlf.: 93509280 (mellem kl. 8.00 og 16.00).
Vi kan kræve en obduktion hvis:
- Aflivning- eller dødsårsag ikke kan fastslås
- Dyret er yngre end to år
- Dyret har et højt livsforsikringsbeløb*
- Forsikringen er ændret inden for det seneste år eller hvis dyret har været forsikret i under et år
*30.000 kr. for hest, 20.000 kr. for hund og 15.000 kr. for kat.
Gratis hvalpelivsforsikring for DKK-opdrættere
Agria Hvalpeforsikring Liv er en præmiefri livsforsikring for hvalpe, som er registrerede og stambogsførte hos Dansk Kennel Klub. Du behøver ikke have forsikring hos Agria for at gøre brug af forsikringen.
Du kan få erstatning, hvis din hvalp bliver syg eller ved ulykke bliver så skadet, at den dør eller må aflives. Hvalpe omfattes fra de fylder 5 uger og frem til levering til ny ejer, dog maksimalt indtil hvalpen fylder 12 uger. Forsikringssummen er 6.000 kr. pr. hvalp.
Obduktion
- I de fleste tilfælde er obduktion påkrævet ved denne forsikring. Kontakt os for en vurdering om en obduktion er påkrævet eller ej
- Medmindre andet er aftalt, vil Agria kun godkende obduktioner der er udført på Veterinærinstituttet
Ansvarsskader
Ansvarsskade på hund
Du kan anmelde en ansvarsskade, hvis din hund skader andre eller deres ejendele.
Er din hund blevet bidt af en anden hund, og har du en sygeforsikring hos os, sender du regningen fra dyrlægen til os.
Har din hund forårsaget skade på andre mennesker eller deres ejendele? Så skal du udfylde en ansvarsskadesanmeldelse.
Send skadeanmeldelsen til:
Agria c/o Van Ameyde Denmark ApS
Carl Jacobsens vej 37B
DK-2500 Valby
Du kan også sende din skadeanmeldelse på e-mail til agria@vanameyde.dk.
Ved spørgsmål om ansvarsskader kan du ringe på 70 22 10 65.
Ansvarsskade på hest
Du kan anmelde en ansvarsskade, hvis din hest skader andre eller deres ejendele.
Er din hest blevet skadet af en anden hest, og har du en sygeforsikring hos os, sender du regningen fra dyrlægen til os.
Har din hest forårsaget skade på andre mennesker eller deres ejendele (jævnfør hesteloven § 30a)? Så skal du udfylde en ansvarsskadesanmeldelse
Send skadeanmeldelsen til:
Agria c/o Van Ameyde Denmark ApS
Carl Jacobsens vej 37B
DK-2500 Valby
Du kan også sende din skadeanmeldelse på e-mail til agria@vanameyde.dk.
Ved spørgsmål om ansvarsskader kan du ringe på 70 22 10 65.
Tryghedsskade
Anmeld skade på dit tryghedstillæg
Har du tilkøbt tryghedstillæg på din forsikring? Og skal du anmelde en skade? Så send en mail til skader@agria.dk med dit forsikringsnummer, kvitteringer på dine udgifter og en kort forklaring. Så kontakter vi dig, hvis vi har brug for flere oplysninger.
Generelle spørgsmål om skadeanmeldelse
Jeg har flere kvitteringer fra dyrlægen, men det er to forskellige diagnoser, hvad gør jeg?
Send alle kvitteringerne til os. Det påvirker ikke din erstatning, hvis du har været til dyrlægen pga. forskellige sygdomme, så længe det er omfattet af den forsikring, der er tegnet. Men det er vigtigt, at diagnoserne eller henvendelsesårsagen fremgår af regningerne, så vi ved, om det er omfattet.
Hvis undersøgelse og behandling udføres inden for en periode på 125/135 dage (regnet fra den første dato for dyrlægebesøget), betaler du kun én fast selvrisiko, uanset om du melder sagerne enkeltvis eller samlet.
Hvordan regner jeg min selvrisiko ud?
Forsikringen har en fast og en variabel selvrisiko. Den faste selvrisiko betaler du kun én gang i løbet af enten 125 eller 135 dage. Har du flere dyrlægebesøg i en periode på 125/135 dage, betaler du kun den faste selvrisiko én gang - også selvom der er tale om flere forskellige diagnoser. Den variable selvrisiko er på 10 eller 20%, og den betaler du derimod ved hvert dyrlægebesøg/udgift.
Eksempel katteforsikring:
Hvis du har en kvittering fra dyrlægen på 10.000 kroner, betaler du 1.716 kroner af udgifterne. Du betaler nemlig 795 kroner i fast selvrisiko og herefter 10 procent af 9.205 kroner (10.000-795 = 9.205), som er 921 kroner. Eksemplet er beregnet ud fra en fast selvrisiko på 795 kroner.
Eksempel Smådyrsforsikring:
Hvis du har en kvittering fra dyrlægen på 5.700 kroner, betaler du 2.147 kroner af udgifterne. 962 kroner i fast selvrisiko og 25 procent af 4.738 (5.700-962 = 4.738), som bliver 2.147 kroner. Eksemplet er beregnet ud fra en fast selvrisiko på 962 kroner.
Hvor lang er min selvrisikoperiode?
Selvrisikoperioden er på 125 eller 135 dage fra første dyrlægebesøg afhængigt af, hvilken forsikring du har tegnet. Vil du vide, hvor langt du er i en selvrisikoperiode, kan du kontakte vores kundecenter.
Hvordan kan jeg reducere den andel, som jeg selv skal betale til dyrlægen?
Tjek dyrlægens priser, hvis du kan. Hver gang du opsøger dyrlægen pga. en skade eller sygdom, betaler du en del af udgifterne selv. Når regningerne samlet over en periode på 125/135 dage overstiger den faste selvrisiko, bliver det en forsikringssag.
Den faste selvrisiko betaler du kun første gang, du er hos dyrlægen inden for en periode på 125/135 dage (afhængigt af hvilken forsikring du har tegnet). For resten af dyrlæge- og/eller medicinudgifterne i denne periode betaler du kun den variable selvrisiko på 10 eller 20%.
Der er dækning til receptpligtig medicin købt hos dyrlægen eller på apoteket. Husk at medsende kvitteringen fra apoteket og evt. recept, hvis du ikke har fået medicinen med hjem fra dyrlægen.
Prisen på f.eks. et kejsersnit kan variere meget mellem to klinikker i samme område. Det er ikke usædvanligt med et spring på mellem 5.000 kr. og 15.000 kr. på landsplan. Det kan derfor godt betale sig at være prisbevidst - også selvom du har en sygeforsikring til dit dyr.
Mit dyr har været hos dyrlægen - hvordan anmelder jeg en skade eller sygdom?
Det nemmeste er at gøre det via "Mit Agria". Du kan også downloade vores app, hvor du kan uploade din kvittering til os med det samme.
Jeg kan ikke finde en skadeanmeldelsesblanket?
Du skal ikke udfylde en skadesanmeldelsesblanket, hvis dit dyr bare har været ved dyrlægen. Anmeld den i stedet via Mit Agria, som du kan læse mere om øverst på denne side.
Du skal nogle gange udfylde en livsskadesanmeldelse, hvis dit dyr er omkommet/blevet aflivet, og der er tegnet livsforsikring. Hvis der er tale om en ansvarsskade, skal du melde den til Van Ameyde ved enten at sende den til dem på:
Agria c/o Van Ameyde Denmark ApS
Carl Jacobsens vej 37B
DK-2500 Valby
Du kan også sende din skadeanmeldelse på e-mail til agria@vanameyde.dk
Ved spørgsmål om ansvarsskader kan du ringe på 70 22 10 65.
Jeg har ikke råd til at betale dyrehospitalet - kan I afregne direkte?
Hvis dyrehospitalet har en aftale om Direkte Skaderefusion med Agria, kan vi afregne direkte til dem, så du slipper for at lægge pengene ud først. Du skal i så fald kun betale din egenandel (fast og variabel selvrisiko, og evt. omkostninger der ikke er dækket, f.eks. foder eller håndkøbsprodukter.